Mit is csináltok a Zengi-bongin? Kiemelt

Ezt a kérdést szokták leggyakrabban feltenni. Igyekszem egy olyan csoportot kialakítani, akik többnyire rendszeresen jönnek. Ez fontos a közösség kialakulása miatt. Megismerkedünk egymással és a hangtálakkal. Megtanuljuk megfogni, megütni, a testünkre helyezni a hangtálakat. Próbálgatjuk, milyen távolságból lehet érezni a rezgésüket. Különféle játékokat játszunk velük. Pl a térben elhelyezkedünk egy-egy hangtállal és lesz egy bekötött szemű kereső, aki kimondja a társa nevét, aki megüti a nála lévő tálat, majd a kereső a hang alapján keresi a társát.

Történetet szövünk együtt, miközben a hangtálak is szereplők lesznek. A különféle játékok segítik finomodni az érzékelést, a figyelem koncentrálását.  Az együttes játékok során a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, gyakorolják a türelmet, empátiát. A közös élmények összekovácsolják a kis csapatot. A testre helyezett hangtálak nyugtatólag hatnak, és a rezgéseket az érzésen kívül játékosan még láthatóvá is teszem. A hangzás is nyugtató, de a rezgés hat a testre, melynek 75 %-a víz, harmonizál.

A hangtálak rezgéseivel mesebeli sétára indulunk, megfigyelhetjük a testünk érzeteit, fantáziánk pedig szárnyalhat. Mesélhetünk egymásnak élményeinkről. Különféle koncentrációs, érzékelős, kreatív játékokat játszunk.

A csoport játékosan fejleszti azokat a készségeket, melyek szükségesek az iskolában a jó teljesítmény eléréséhez, kapcsolatteremtéshez, miközben jókat játszunk! Tapasztaljátok meg!  Ajánlott szorongó gyermekeknek, olyanoknak akik nehezen teremtenek kapcsolatot, nem beszélnek.

Várlak benneteket 2018.szeptember 20-án 17 órakor a Felzárkózunk Alapítvány tornatermében Pomázon, a Mátyás király utca 4-ben! Váltócipő szükséges!

Az első alkalmon a szülő is résztvehet. A csoportot 12 alkalomra tervezem, két részletben lehet fizetni. 2X12 000 Ft, egyben 22 000 Ft.

Előzetes jelentkezést kérek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy telefonon! ( 70/7766969)

Utoljára frissítve:vasárnap, 16 szeptember 2018 21:28
Egervári Lilla

Pszichopedagógus, művészet- és szocioterapeuta, Peter Hess© hangmasszőr.
Ennek a honlapnak a tulajdonosa.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.